Magdalena
Fularczyk-Kozłowska

Prezes Zarządu

Mistrzyni olimpijska. Najwybitniejsza zawodniczka w historii polskiego wioślarstwa.

Hubert
Malinowski

Członek Zarządu

Organizator biur prasowych i konferansjer. Prezenter, komentator, reporter, wydawca telewizyjny.

Katarzyna
Skowrońska

Członek Zarządu

Najbardziej rozpoznawalna polska siatkarka na świecie. Jedna ze "złotek" Andrzeja Niemczyka.

Kim jesteśmy ?
FAR - Fundacja Aktywnego Rozwoju

Fundacja Aktywnego Rozwoju powstała z połączenia trzech żywiołów – sił, doświadczeń oraz charakterów dwóch znakomitych przedstawicielek polskiego sportu światowego formatu i doświadczonego dziennikarza sportowego.

Zakres naszych działań jest wykładnią wspólnych pasji i zainteresowań. Swoim doświadczeniem chcemy wspierać dzieci, młodzież i ich rodziców oraz osoby w dojrzałym wieku w dbaniu o aktywność i rozwój – zarówno fizyczny, jak i umysłowy w połączeniu z ekologią.

Wyznajemy zasadę, że dzieci nas nie słuchają, a naśladują i dlatego nie ograniczamy się w działaniu do standardowych metod.

Opracowaliśmy szereg programów w zakresie ekologicznej edukacji pozaszkolnej z elementami rekreacji ruchowej, integracji społecznej, rozwoju dyscyplin sportowych i zapobiegania wykluczeniu społecznemu, które w nietuzinkowy sposób łączą pielęgnację zdrowego trybu życia z troską o środowisko.

Nasze projekty spotkały się z dużym zainteresowaniem instytucji samorządowych i terytorialnych administracji państwowej, odpowiedzialnych za ich zakres tematyczny, oraz podmiotów gospodarczych.

Chętnie opowiemy o nich podczas osobistego spotkania.

Magdalena Fularczyk-Kozłowska
Najwybitniejsza zawodniczka w historii polskiego wioślarstwa.

Mistrzyni olimpijska z Rio de Janeiro 2016. Brązowa medalistka olimpijska z Londynu 2012. Mistrzyni świata, mistrzyni Europy, zdobywczyni Pucharu Świata, wielokrotna medalistka mistrzostw Polski. Odznaczona Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski. Absolwentka Wyższej Szkoły Gospodarki ze specjalizacją Zarządzanie Sportem. Członek Zarządu RTW LOTTO-Bydgostia.

Pasjonatka żeglarstwa i gotowania. Szczęśliwa żona i mama.

Najważniejsze medale:
Katarzyna Skowrońska

Olimpijka z Pekinu, dwukrotna mistrzyni Europy z Ankary 2003 oraz Zagrzebia 2005. Zdobywczyni Klubowego Mistrzostwa Świata. Dwukrotna mistrzyni Włoch, mistrzyni Turcji, Chin i Azerbejdżanu. Wielokrotnie nagradzana indywidualnie za swoje osiągnięcia na boisku i poza nim. Odznaczona Złotym Krzyżem Zasługi.

Pasjonatka sztuki, muzyki i podróży.

Sukcesy Reprezentacyjne:
Sukcesy klubowe:
Nagrody indywidualne:
Hubert Malinowski
Prezenter, komentator, reporter, wydawca telewizyjny. Organizator biur prasowych i konferansjer.

Uczestnik Igrzysk Olimpijskich 2016 w Rio de Janeiro w zespole Olympic Broadcasting Services, jako wydawca telewizyjnego sygnału międzynarodowego z podnoszenia ciężarów. Laureat pierwszej nagrody w kategorii „Najlepszy dziennikarz sportowy” w Przeglądzie i Konkursie Dziennikarskim TVP SA 2011.

Uznany za autora najlepszego informacyjnego serwisu sportowego podczas Festiwalu Maraton 2015.

Nagrodzony przez Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego za szczególne osiągnięcia i pracę na rzecz rozwoju sportu i kultury fizycznej.

Związany z TVP Sport od początku istnienia. Idący przez życie w myśl zasady: „Kocham to co robię, bo robię to co kocham”.

Najważniejsze realizacje: