Nasz autorski program rozwoju dyscypliny Piłka-Siatka-Mistrz zostanie zorganizowany pod patronatami i we współpracy z Ministerstwem Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu, Wojewodą Kujawsko-Pomorskim Mikołajem Bogdanowiczem i Kujawsko-Pomorskim Związkiem Piłki Siatkowej.

To motywujące i niezmiernie miłe, że już na początku naszej działalności zostaliśmy obdarzeni zaufaniem i objęci tak wartościowymi dla nas patronatami – mówi Katarzyna Skowrońska. – Program jest już gotowy, pracujemy nad ostatnimi szczegółami, a jego realizację rozpoczniemy po wakacjach. Taka współpraca daje nam przekonanie, że nasze plany i pomysły spotykają się z uznaniem i są organizowane według najwyższych standardów.

Piłka-Siatka-Mistrz to autorski program rozwoju dyscypliny, którego celem jest popularyzacja piłki siatkowej jako sportu i formy aktywności dla każdego – bez względu na wiek, status społeczny i miejsce zamieszkania. Został opracowany na bazie wiedzy i doświadczeń Katarzyny Skowrońskiej – dwukrotnej mistrzyni Europy, mistrzyni Włoch, Turcji, Chin i Azerbejdżanu, która po latach gry na najwyższym poziomie i pod okiem wybitnych trenerów podzieli się tajnikami dyscypliny z uczestnikami programu.

Program ma pełnić ważną rolę pomocniczą dla dzieci, rodziców, nauczycieli i trenerów na etapie wyboru i naboru do klas czwartych szkół podstawowych o profilu sportowym. Nie będzie to stereotypowy cykl turniejów siatkarskich – jako jedyni wprowadzimy formę siatkarskiej rekreacji umysłowo-ruchowej poprzez zabawę i ćwiczenia, których wiodącym akcentem będzie piłka siatkowa. W każdym evencie wezmą udział znane osobistości świata sportu, na czele z naszymi mistrzyniami. Więcej szczegółów już wkrótce.